Notícies

Assemblea General Ordinària 2007

El dimarts 16 d’octubre, amb una assistència de 59 socis, va tenir lloc l’Assemblea General Ordinària, on presentàvem el balanç tancat a 31 de juliol de 2007.

A continuació fem un resum, seguint l’ordre del dia, dels acords de l’assemblea:

Aprovació de l’acta de l’assemblea anterior de data 7 de novembre de 2006

 

Informe del President (resum de la exposició)

En primer lloc vull agrair als meus companys de junta la seva col·laboració, aquest es un treball comú al servei de la entitat, que ens obliga a sacrificis personals que fem encantats perquè ens agrada dedicar part del nostre temps a la Penya i al Barça, que és el sentiment que ens uneix. I dic això perquè n’estic convençut i també per demanar-vos disculpes per uns petits errors de coordinació que hem tingut en un partit en el que no hi havia ningú al començament per obrir el local. L’altre cas va ser degut a un problema tècnic del terminal digital terrestre i no es veia TV3

No podem estar contents dels resultats esportius del Barça, en aquest cas tots estem prou emprenyats, esperem que per aquesta temporada hagin après la lliçó. Els fitxatges de l’estiu i aquest últims partits es donen la il·lusió i la esperança de recuperar els èxits de fa dues temporades.

Del que estem satisfets, es del treball fet a la Penya, hem arribat als 863 socis i aquest hivern hem inaugurat oficialment el Local Social. Tenim una economia sanejada que ens permet no tenir que augmentar les quotes de soci i poder, si es el cas, fer petites inversions. Creiem que hem aconseguit una projecció i un arrelament molt important.. Tenim que continuar per aquest camí, la Penya ha de ser un vehicle d’integració dels nouvinguts i de reafirmació del valors del Barça. Com aquest local, que ha ser el punt de trobada de tots els barcelonistes, assistint als diferents actes que organitzem. Us animo a participar-hi, de veritat que per nosaltres es important els vostre recolzament amb la assistència als diversos actes organitzats.

També vull aprofitar per agrair la seva col·laboració un any més, a l’oficina de La Caixa, a Panini, a Viatges Torrent, a la Sarfa, a tots aquells que ens heu ajudat i sobretot a l’Ajuntament que ens continua cedint aquest local.

Als socis que a la vegada també sou socis del Barça, el nostre agraïment per deixar-nos els vostres abonaments, gràcies aquests podem oferir als nostres associats bons preus per anar al Camp Nou.

A nivell personal i en representació de les Penyes de l’Empordà-Girona continuo com a delegat al Consell Consultiu de Penyes i formant part de la Junta de Portaveus. Com a tal vaig assistir a les reunions per l’organització de l’homenatge a Nicolau Casaus el dia del Gamper.

Per acabar, també us tinc que dir que a primers d’any acaba el meu mandat com a president. Penso que he complert, amb la ajuda imprescindible dels meus companys de junta, amb quasi tots els objectius ens vàrem proposar.

Informe del Tresorer

 • Amb data de 31/07/07 el nombre de socis és de 837-17= 820
  Es demana l’autorització per a donar de baixa els 17 socis que no estan al corrent de pagament.
 • Amb data de 16/10/07 tenim 846 socis
 • La quota sènior per l’any 2008 serà de 15 €
 • La quota infantil no s’apuja i continua valent 8 €
 • El preu del viatge pels desplaçaments al Camp Nou, serà de 13 € per als socis i de 19 € per als no socis.

Informe del Secretari

Resum de les activitats de la temporada 2006-07:

 • Desplaçaments al Camp Nou:
  Gamper 1 partit / Supercopa 1 partit / Copa del Rei 1 partit
  Lliga, 18 partits / Champions 4 partits / Total 25 partits.
 • Partits de jornada econòmica pels socis:
  Partis de Lliga amb el Recreativo el 28/10/06 i el Getafe (Copa) el 18/04/07
 • Sorteigs d’abonaments pels partits de Lliga al Camp Nou. Aquesta temporada se n’han beneficiat 138 socis. Aquesta xifra representa un augment respecte la temporada passada de 59 socis més.
 • S’han aprovat unes modificacions en aquest apartat:
 • Els premis de la entrada, són personals i intransferibles.
 • Si el premiat es un soci infantil menor de 9 anys, pot cedir la entrada al seu acompanyant.
 • Quant el premi cau en un soci abonat al FC Barcelona, podrà cedir la entrada a un seu acompanyant.
 • Vàrem col·laborar a la Festa Major, com es tradicional, amb el cremat en el sopar popular, encara que el temps no va acompanyar i el cremat va estar passat per aigua.
 • El 25/08/06 conjuntament amb les altres penyes de Girona anem a la final de la Supercopa d’Europa a Mònaco, que juguem amb el Sevilla.
 • Els dies 29 i 30 de setembre i l’1 d’octubre anem a la Trobada Mundial i al Congrés de Penyes a Sitges. En el Congrés de Penyes se elegeix, com a seu per a la Trobada Mundial de l’any 2007, L’Hospitalet.
 • El DVD presentat per les Penyes de Girona i preparat per en Josep Sullastres va ser escollit com a millor reportatge en la final del concurs sobre la Final de la Champions a París.
 • El 8 d’octubre de 2006, conjuntament amb la secció local d’ERC, organitzem el viatge pel partit de Catalunya – Euskadi.
 • El 30/11/06 assistim a la reunió de les penyes de L’Empordà-Girona, a La Bisbal, on ens detallen el tancament dels comptes dels viatges a París i a Mònaco, prèvia presentació a l’assemblea de l’Agrupació del febrer.
 • El diumenge 12 de desembre, amb la exposició de las Copes de la Lliga i la Champions, fem la inauguració oficial del nou Local Social, ens acompanyen en representació del FC Barcelona els directius de l’Àrea Social, Xavier Ferrer i Miquel Martí, de l’Ajuntament l’Alcalde Carles Negre i els regidors Francesc Puig i Joan Margall, el director de la oficina de la Caixa, Josep Sullastres i el portaveu del Consell Consultiu de Penyes del Barça l’Antoni Guil.
 • Aprofitem per fer la presentació de la web de la Penya que ens ha fet el soci Andreu Llos. S’acaba amb un dinar a l’Hotel Clipper amb l’assistència d’uns 80 socis.
 • Continuem jugant en el número 14464 de la Loteria de Nadal i hem tornat a obsequiar a tots el socis amb una participació de 0,20 €.
 • Amb motiu de la final del Mundial de Clubs al Japó, el 17/12/06, organitzem un esmorzar al local abans del partit.
 • El 9/02/07 hem assistit a les reunió de l’Agrupació de Penyes de les comarques de Girona, on es va decidir la dissolució de l’Agrupació, i que les dues zones en que estem dividides les penyes de Girona actuïn independentment.
 • Pel partit amb el Racing, el 11/02/07 oferim entrades infantils a l’Escola de Futbol Baix Ter.
 • Un cop finalitzat l’acord amb diferents establiments de socis de la Penya per oferir promocions a tots els nostres associats, decidim de mutu acord no renovar-lo davant l’escàs us que els socis n’han fet.
 • El mes d’abril, organitzem un cicle de trobades, amb tres socis de la Penya que es presenten a alcalde del municipi.
 • Les trobades les fem tres dijous del mes, a les 9 del vespre.
 • El dijous 12 d’abril amb en Josep M Rufí. El 19 d’abril amb en Joan Margall i el 26 d’abril amb en Carles Negre
 • Les Penyes de l’Empordà-Girona ens reunim a Torroella de Montgrí al nostre local social, el 27/04/07.
 • La Penya es present a las festes de les penyes de Palafrugell, La Bisbal i L’Escala, Cassà de la Selva.
 • Aquest any no hem participat en el Torneig de futbol sala “Tots Colors” organitzat pel FC Barcelona, per manca d’informació per part de la Fundació del FC Barcelona que es qui l’organitza.
 • El dissabte 28 de juliol, hem celebrat la 30è Cantada d’Havaneres a L’Estartit; amb els grups Port-Bo, Terra Endins i La Barretina.

Propostes per la nova temporada 2007-2008

 • Hem editat una altre vegada el calendari de futbol, s’han enviat juntament amb la convocatòria de l’assemblea.
 • Conjuntament amb les penyes de l’Empordà, organitzem el viatge a Lió pel partit de Champions del Barça, el desplaçament es farà el dimarts 27 de novembre 2007.
 • Les jornades econòmiques pels socis, aquesta temporada seran els partits de l’Almeria el 28/10/07 i un altre partit de la segona volta.
 • Volem establir la Festa del Soci, que farem cada any els mesos de maig o juny. La festa de l’aniversari de la Penya la farem cada cinc anys.
 • Per aquesta temporada volem posar a la venda polos i samarretes personalitzades amb l’escut de la Penya.
 • A l’estiu voldríem organitzar un torneig de futbol sala. Tenim que parlar-ne amb l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament.
 • Tenim previst organitzar periòdicament diversos actes al local social, com passis de partits històrics, recull de celebracions de aniversaris, esdeveniments esportius acompanyats de col·loqui amb algun convidat.
 • El 26 de juliol del 2008, organitzarem la 31a Cantada d’Havaneres a la platja de L’Estartit.

Torn obert de paraules

El President exposa les gestions fetes per visitar i dinar al Camp Nou, i s’ha arribat a la conclusió que sembla més pensat per a empreses. Surt a un preu massa elevat per poder tenir una participació important de socis.

També demana als assistents, si algú pot donar idees per portar a terme, dintre les activitats de la Penya. Comenta que la Junta estudiarà la possibilitat d’instal·lar aire condicionat al local social.

S’informa i s’obre un debat referent a una moció presentada pel soci n. 248, Salvador Tarradas, sobre la possibilitat de canviar el nom de la Entitat. Es dona la paraula al soci Salvador Tarradas que explica a l’Assemblea els termes de la seva moció, i que és la següent:

Termes de la moció: Proposar que s’emprenguin els tràmits legals pertinents per tal de canviar la denominació d’aquesta entitat, Penya Barcelonista Montgrí i Comarca, que hauria de passar a dir-se: PENYA BARCELONISTA MONTGRÍ I BAIX TER.

Justificació de la moció: Avui dia la denominació Penya Barcelonista Montgrí i Comarca resulta anacrònica i imprecisa, donat que existeixen a la comarca del Baix Empordà diverses penyes barcelonistes que també podrien arrogar-se la representativitat comarcal i cap d’elles ho fa. Entenc que en el moment fundacional, quan se li posà aquest nom, es va fer pensant en la nostra subcomarca ( Baix Ter ) i no en la comarca del Baix Empordà. Per tant, sense contradir l’esperit de la fundació d’aquesta entitat i, interpretant i adequant als nostres dies la intenció dels socis fundadors, proposo que la nostra penya passi a denominar-se Penya Barcelonista Montgrí i Subcomarca o bé Penya Barcelonista del Montgrí i Baix Ter.

A continuació el President fa una exposició històrica de l’antiguitat de la nostra Penya, i dels motius per haver posat l’actual nom en el moment de la fundació.

Seguidament, es fa una votació a mà alçada, per decidir si volem canviar el nom de la Penya o deixar-lo tal com és ara:

Vots a favor de canviar el nom: 9 vots

Vots a favor de deixar-lo tal com és ara:41 vots

La resta es va abstenir.

A les 22,30 hores del dia 16 d’octubre de 2007 es dóna per acabada l’Assemblea, assistint seguidament a un refrigeri al Restaurant de Can Carcan.

PER COMUNICAR-VOS AMB LA PENYA PODEU FER-HO:
Penya Barcelonista Montgrí i Comarca

Local Social / c. dels Dolors, 7
17257 Torroella de Montgrí
Tel  972 75 84 08 – Fax 972 76 01 63

web: pbmontgri.cat email: penya@pbmontgri.cat

Bones festes i un 2008 ple d’èxits!