Notícies

FA 40 ANYS ! 28 de desembre de 1975. Tornen les senyeres al Camp Nou

Foto mida petitaEl 28 de desembre de 1975 va ser un dia important en la història del FC Barcelona, per Torroella de Montgrí i la nostra Penya.

Aquell any, Torroella havia estat elegida Ciutat Pubilla de la Sardana, aleshores un esdeveniment molt reivindicatiu de la identitat catalana. Els actes es varen celebrar durant el mes d’abril. Un dels aspectes que varen distingir el pubillatge de Torroella va ser que pràcticament tots els carrers i balcons de la vila es guarniren amb senyeres catalanes, metres i metres de senyera, que havia estampat l’empresa torroellenca Enplater.
En aquella època, el president de la Penya, en Jaume Sullastres, tenia una immillorable relació amb el president Montal i el secretari general del FC Barcelona, Joan Granados, i els va insistir en  portar la pubilla de Torroella a donar la volta d’honor a l’Estadi.
Es va explicar i ensenyar l’aspecte que tenia Torroella, senyeres per tot arreu i una manifestació de catalanitat mai vista. En les converses es comenta la possibilitat de portar les senyeres que calguessin a l’Estadi.
Dit i fet, en Joan Granados i en Jaume Rosell (pare de Sandro Rosell i a les hores gerent del FC Barcelona), varen tenir la gran idea  de trobar en el partit que disputarien el Barça i el Reial Madrid el 28 de desembre, just un mes després de la mort del General Franco, la ocasió per convidar-nos a donar la volta d’honor al Camp Nou, i aprofitar l’avinentesa per demostrar al món el sentit catalanista del club i que les senyeres catalanes tornessin al Camp Nou, (no hi havien tornat entrar desde la República). En aquell dia es fer també l’homenatge a l’Àngel Mur, durant molts anys massatgista del FC Barcelona.
El dia 28 de desembre de 1975, la Pubilla de la Sardana de Torroella, la Teresa Pujol, acompanyada per les seves dames d’honor, la Roser Coll, la Pili Cayuela,i el president de la Penya, Jaume Sullastres,  feien l’entrada a la gespa del Camp Nou. Al davant una gran senyera catalana que portava l’Enric Ruiz ben escortada  per dos banderes blaugranes que duien en Tià Sabrià i en Josep Sullastres, també acompanyats per altres membre de la junta de la Penya.  Va ser un espectacle emotiu veure com les senyeres del públic anaven onejant al pas de la comitiva.
Doncs, aquest dia 28 de desembre del 2015, en fa 40 anys, i n’estem ben orgullosos de formar part d’aquesta història.
Esperem també que ben aviat estaments com la UEFA, entenguin d’una vegada per totes, que donar a conèixer els símbols de un país democràtic, estelades, senyeres i idioma,  entra en el terreny de la més estricta normalitat, i no fer-ho atenta contra la llibertat d’expressió de les persones i dels pobles.

 

Cliqueu a l’accés dels articles, fotos i vídeos:

.- Enric Ruiz, Tià Sabrià i Josep Sullastres durant la volta d’honor.
.- La Teresa Pujol, la Roser Coll, la Pili Cayuela i en Jaume Sullastres sortint del túnel de vestidors que dona accés al terreny de joc.
.- La Teresa i en Jaume acompanyats per en Johan Cruyff

.- Noticia a portada dels Sitios de Girona 28-12-1975
.- Noticia pàgina 21 dels Sitos de Girona 28-12-1975
.- Mundo Deportivo 29-12-1975
.- La Vanguardia 27-12-1975

.- La Vanguardia 29-12-1975.
.- Foto del Programa Aquest Any Cent.
.- Foto del Programa Aquest Any Cent, al fons Josep Sullastres

Els vídeos triguen una mica més en descarregar-se
– Video – Nodo 1975. Pubilla i President Jaume Sullastres..
.- Video  Complert – Aquest Anys Cent, Història del FCB- Capítol 9.